5 Nisan 2016 Salı

Çilekli Brownie

Net olarak söyleyebilirim ki bu tarifin adını Tövbeler Olsun diye değiştirmeli. Zira ilk yediğimde ben ne yaptım? dediğim sayılı şeylerden. Ve baştan uyarayım çikolata yoğunluğu hayli fazla. Bitter sevenleri uyarıyorum, sütlü çikolatadan şaşmayın. 

Brownie içinMalzemeler:

1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü/ 1 paket toz vanilya
1 cay kaşığı tuz
320 gr (4 paket) damak çikolata
80 gr beyaz çikolata (1 paket)
125 gr tereyağı

Yapılışı:

Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
20 cm'lik kare kalıba tabanından dışarıya doğru hafifçe sarkacak şekilde bir yağlı kağıt yerleştirin. 
Yumurta, şeker ve vanilyayı kabarana kadar çırpın. 
Un ve tuzu da ekleyip orta hızda 2 dakika daha çırpın.
Sos tenceresinde tereyağını eritin, ateşten alıp içine çikolataları ekleyin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın. 
Hazırladığınız kek karışımının içine tereyağlı çikolatayı ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
.
Karışımı kalıba dökün ve parcaladığınız beyaz çikolataları aralıklı olarak karışma saplayın.
35 - 40 dakika pişirin.
Fırından aldığınız keki süslemek için soğumaya bırakın.

Süsleme için:

80 gr (1 kare) sütlü çikolata
8 adet çilek

Yapılışı:

Çilekleri küp küp doğrayın ve brownie üzerine yayın.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Erittiğiniz çikolatayı kaşığın ucuyla çileklerin üzerine akıtın.