19 Eylül 2011 Pazartesi

Karamelize Ananas

Bütün (soyunmus) Ananas
4 yemek kaşıgı esmer şeker
3 yemek kaşıgı tereyağı (bitkisel yag istenen tada ulastıramadı)
3 adet karanfil

Servis için;
Vanilyalı Dondurma

1.Adım: Ananası 1,5 cm kalınlığında halkalar halinde kesiyoruz.
2.Adım: Yagı tavada kısık atesle eritiyoruz,karanfilleri ve şekeri ekliyoruz.Şekeri ekledikten sonra atesi orta seviyeye yükseltip 1-2 dk. karamel haline getiriyoruz.
3.Adım:Halka ananaslarımızı da karamele ekleyip  4-5 dk orta ateste pişiriyoruz.Ananaslar servise hazır.

Ben yanında vanilyalı dondurmayı,süslemek için ise nane yapraklarını uygun buldum.Ancak siz daha yaratıcıysanız benimle de paylasın :)

Afiyet olsun!!