Bütün (soyunmus) Ananas
4 yemek kaşıgı esmer şeker
3 yemek kaşıgı tereyağı (bitkisel yag istenen tada ulastıramadı)
3 adet karanfil
Servis için;
Vanilyalı Dondurma
1.Adım: Ananası 1,5 cm kalınlığında halkalar halinde kesiyoruz.
2.Adım: Yagı tavada kısık atesle eritiyoruz,karanfilleri ve şekeri ekliyoruz.Şekeri ekledikten sonra atesi orta seviyeye yükseltip 1-2 dk. karamel haline getiriyoruz.
3.Adım:Halka ananaslarımızı da karamele ekleyip 4-5 dk orta ateste pişiriyoruz.Ananaslar servise hazır.
Ben yanında vanilyalı dondurmayı,süslemek için ise nane yapraklarını uygun buldum.Ancak siz daha yaratıcıysanız benimle de paylasın :)
Afiyet olsun!!