22 Mart 2011 Salı

Dakos ve Ballı Baharatlı Tavuk parcaları

DAKOS



  • 200 g bugday
  • 40 g zahter otu
  • 1 butun narın taneleri (2-2,5 avuc)
  • 10 adet baby domates
  • 2 yemek kasıgı zeytin yagı
  • 1 limon suyu
  • nar eksisi
  • tuz
  • karabiber
1.Gun
Bugdayları ıslatıyoruz. =)
2.Gun
uyanıp söleeee guzeeeeel bi kahvaltı yapıyoruzz...
Islattıgımız bugdayları haslıyoruz.Bugdaylarımız haslanırken bos durmuyoruz zahter otunu ince ince kıyıyoruz.Mini domateslerimizi daha da miniltip 4 karpuz dilimi yapıyoruz.

ve final süzdüğümüz bugdaylarla malzemelerimizi harmanlıyoruz.çok hırpalamayın hayata olan öfkenizi dakostan cıkarmayın


gecelim tavuklara..

  • 2 yemek kasıgı kişniş
  • 2 yemek kasıgı kakule
  • 2 yemek kasıgı tarcın
  • 8 yemek kasıgı zeytin yagı
  • 8 yemek kasıgı bal
  • 400 g julien tavuk gögsü
Su tarif terimlerine sinir oluyorum!!!Neyse
Baharatları,yagı ve balı iyice karıstırıyoruz.tavukları karısıma ekleyip 30-40 dk marine ediyoruz..Aceleniz yoksa 1 sa bekleyin derim =)
Sonrası basit beklettiğiniz kaptan aldıgınız gibi tavaya atıyoruz..


ps yok bu gun..hayret bana.. 
=))